seo tips για ιστοσελιδες

12 σημαντικά SEO tips για την ιστοσελίδα σου

Έχεις μια καλή ιστοσελίδα αλλά η κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης δεν είναι αυτή που θα ήθελες;

Πώς θα καταφέρεις να μπεις στην πολυπόθητη πρώτη σελίδα και να διαφημίσεις την επιχείρηση και τα προϊόντα σου; H απάντηση είναι μονολεκτική και ξεκάθαρη: SEO!

Όπως μπορεί να γνωρίζεις ήδη, SEO είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας σελίδας ώστε να ανεβαίνει όσο πιο ψηλά γίνεται στις μηχανές αναζήτησης.

Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα καταφέρεις να βελτιστοποιήσεις συνολικά την ιστοσελίδα σου.

    • «Εξειδίκευσε» την ιστοσελίδα σου

Κανόνας Νο 1: Η ιστοσελίδα σου θα πρέπει να διαφημίζει ένα προϊόν ή μία υπηρεσία. Δεν εννοώ ότι δεν θα περιέχει άλλα πράγματα, απλά, το ΚΥΡΙΩΣ θέμα θα πρέπει να είναι «ΕΝΑ» και θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ποιο είναι αυτό.

    • Βρες τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά

Επέλεξε αυτό το «ΕΝΑ» κυρίως θέμα, που λέμε πιο πάνω, και μετά βάλτo στον τίτλο της ιστοσελίδας, στο domain name, σε περιγραφές, σε τίτλους, μέσα στις σελίδες, στο περιεχόμενο, σε tag , παντού! Είναι το Α και το Ω για ένα επιτυχημένο SEO.

    • Συνδέσου!

Φρόντισε να συνδέονται οι σημαντικότερες εσωτερικές σελίδες με την αρχική μέσω links.

    • Χρησιμοποίησε permalink

Εμπιστεύσου permalink που περιέχουν τις λέξεις κλειδιά. Όμως πρόσεχε! Μερικές ιστοσελίδες έχουν permalink structures που είναι κακής αισθητικής και οι οποίες χρησιμοποιούν αριθμούς για να αναγνωρίζουν τις σελίδες. Απέφυγε το. Κάνει κακό στην αισθητική της σελίδας σου και «καταστρέφει» το SEO.

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις URL που περιέχει κείμενο και βέβαια τα keywords.

Για παράδειγμα αντί για:
https://yoursite.com/?p=12
Προτίμησε:
https://yoursite.com/coolpage/

    • Διώξε ό,τι κάνει την ιστοσελίδα αργή

Το έχουμε πει και άλλες φορές, αν η ιστοσελίδα αργεί να φορτώσει, ο επισκέπτης την εγκαταλείπει με χαρακτηριστική ευκολία. Οπότε, ξεφορτώσου ότι είναι περιττό και κάνει την ιστοσελίδα σου να «σέρνεται». Μπορεί να φταίνε μεγάλες φωτογραφίες, flash graphics, music players. Δεν θέλεις αυτή να είναι η αιτία που το SEO πάει στραβά...

    • Βάλε λέξεις κλειδιά στις φωτογραφίες σου

      Χρησιμοποίησε λέξεις που περιγράφουν το προϊόν ή την υπηρεσία της ιστοσελίδας σου στους τίτλους φωτογραφιών και στις περιγραφές.

      Επίσης, άλλαξε τίτλους στα αρχεία αν δεν περιέχουν τις βασικές λέξεις κλειδιά.

      Για παράδειγμα: writing-tips.jpg
      Αντί για: d1234.jpg.

    • Συνδέσου με «αδερφές» ιστοσελίδες.

Μπορείς να συνδέεσαι με άλλες ιστοσελίδες που έχουν παρεμφερές περιεχόμενο με τη δική σου. Αυτό μπορεί να γίνει με blogroll, link ή μέσω resources page.

Μη το παρακάνεις βέβαια γιατί αλλιώς θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα. Αν το χρησιμοποιήσεις έξυπνα και οι επισκέπτες κλικάρουν στα δικά σου link, οι μηχανές αναζήτησης το «αντιλαμβάνονται» ως αξιοπιστία στο είδος σου!

    • Ενημερώσου!

Είναι πολύ βασικό, για ένα αποτελεσματικό SEO, η ιστοσελίδα σου να ενημερώνεται συχνά.

Οι ιστοσελίδες με δυναμικό περιεχόμενο έχουν προβάδισμα στην σειρά κατάταξης σε σχέση με αυτές που έχουν στατικό περιεχόμενο. Δεν είναι τυχαίο που blogs και μεγάλες ιστοσελίδες, όπως η Wikipedia για παράδειγμα, είναι στην κορυφή των μηχανών αναζήτησης.

Κάνουν συνέχεια update με νέο περιεχόμενο.

    • Βεβαιώσου ότι είσαι στις μηχανές αναζήτησης

Πολλές μηχανές αναζήτησης βρίσκουν αυτόματα το περιεχόμενο σας αλλά μην βασίζεστε σε αυτό 100%. Βεβαιωθείτε ότι Google, Βing και Yahoo σας «βλέπουν». Crawling και indexing σημαίνει καλό SEO και σε αυτό στοχεύετε.

    • Συνδέσου μέσω τρίτων...

Τι εννοώ... αν άλλες ιστοσελίδες εμπεριέχουν λινκ της δική σου ιστοσελίδας, αυτό είναι προς όφελος σου και σου διασφαλίζει καλό SEO.

Δεν το λες εύκολο δεν είναι και ακατόρθωτο. Αν έχεις εξαιρετικό υλικό είναι πιθανό να συμβεί χωρίς καν να το ζητήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση ζήτησε το και ποτέ δεν ξέρεις...

Να ξέρεις, επίσης, ότι οι δημοσιεύσεις σε δικό σου blog ή και σε blog τρίτων βοηθούν πολύ.

    • Μην αλλάζεις domain name

H «ηλικία» του URL σου παίζει ρολό στην σειρά κατάταξης της ιστοσελίδας σου. Συνεπώς, δείξε υπομονή και μην αλλάζεις ονόματα κάθε λίγο γιατί κάνεις κακό και δεν το ξέρεις.

    • Γράψε σαν άνθρωπος!

Μην γελάς! Σοβαρολογώ! Ό,τι σου είπα ως τώρα δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα αν δεν κατανοήσεις αυτό το τελευταίο tip.

Γράψε κατανοητά, απλά και πάνω από όλα ανθρώπινα, δεν θέλεις οι επισκέπτες σου να αισθανθούν ότι γραφεί ένα ρομπότ.

Share this Post:
κατασκευη ιστοσελιδας seo