Inbound Marketing

Tι είναι το inbound marketing και πως θα πολλαπλασιάσει τα κέρδη σας

Γνωρίζετε το Inbound marketing;

Αν δεν είστε μέσα στα πράγματα… μοιάζει με σπαζοκεφαλιά όμως αν κατανοήσετε πως λειτουργεί μπορεί να κάνει την επιχείρηση σας εύκολα πρόσβασιμη και να προσελκύσει πελάτες .

Φανταστείτε το inbound marketing σαν ένα… ραντεβού ανάμεσα σε εσάς και τους πελάτες σας.

Αν λοιπόν το outbound marketing - είναι το «κυνήγι» ,η διεκδίκηση, το φλερτ και τα μεγάλα μέσα τότε… το inbound marketing είναι ο δικός σας μοναδικός τρόπος που θα κάνει το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει να παραδοθεί στην γοητεία σας , χωρίς πολλά λόγια και χωρίς κραυγαλέες πράξεις!

Με το inbound marketing οι πελάτες βρίσκουν εσάς και όχι εσείς τους πελάτες

Το μαγικό με το inbound marketing ξέρετε ποιο είναι; Οι πελάτες βρίσκουν εσάς και όχι εσείς τους πελάτες

Το Inbound Marketing αλλάζει τα στερεότυπα της παραδοσιακής διαφήμισης.

Για αυτό όταν μιλάμε για inbound marketing έχουμε πάντα ως δεδομένο τα social media και το SEO . H σταθερή δημοτικότητα στα social media κάνει την επιχείρηση και τα προϊόντα σας περιζήτητα και επίκαιρα.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι ένα ξεκάθαρα , όταν κάποιος ψάχνει στις μηχανές αναζήτησης αυτό που τον ενδιαφέρει, να βρίσκει εσάς και να καταλήγει στο δικό σας web site.

Σε τι διαφέρει το inbound marketing από το παραδοσιακό marketing;

Η βασική διαφορά είναι ότι το Outbound Marketing δηλαδή το παραδοσιακό marketing βασίζεται σε «παλαιομοδίτικες» και καμιά φορά ενοχλητικές προωθητικές ενέργειες όπως τηλεφωνικές κλήσεις, SMS, ταχυδρομείο, και διαφημίσεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο .

Σε ποιον δεν έχει τύχει να τον πάρει τηλέφωνο μέσα στο καταμεσήμερο μια κατά τα άλλα ευγενική κυρία για να του προσφέρει ένα απίθανο πακέτο κινητής τηλεφωνίας και ιντερνετ σε καταπληκτική τιμή, αν και ο ίδιος ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για κάτι τέτοιο.

Σε πολλούς από εσάς θα έχει συμβεί επίσης , να λάβετε ένα mail από το eshop που αγοράσατε πρόσφατα on line το αγαπημένο σας ζευγάρι παπούτσια , όπου σας ενημερώνει για μια προσφορά, και ίσως σκεφτήκατε ότι όντως είναι μια καλή ευκαιρία να την αγοράσατε , τώρα ή μια άλλη φορά.

Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στο Outbounding και στο Ιnbound Marketing και αν προσθέσουμε σε όλο αυτό ότι κοστίζει ακριβά και αποδίδει λιγότερο , τότε είναι απολύτως κατανοητό γιατί το Inbound Marketing κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Πως το inbound marketing θα ωφελήσει την εταιρεία μου;

Το Inbound Marketing μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικά κεφάλαια στην εταιρεία σας.

Εργαλεία του είναι το Facebook, Twitter, You Tube, Instagram και άλλες πλατφόρμες μετάδοσης ή blogs που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες εγγραφής και χρήσης ,με μοναδικό κόστος αυτό της διαφήμισης.

Καθώς, λοιπόν, το Inbound Marketing είναι προσιτό οικονομικά δίνει την ευκαιρία στις μικρές επιχειρήσεις να συναγωνιστούν τις μεγαλύτερες .

Το ακόμα πιο θαυμάσιο είναι ότι το Inbound Marketing λειτουργεί διαδραστικα αφού αργότερα οι ιδιοι οι χρήστες μπορεί να προωθήσουν την επιχείρηση σας στα social media κάνοντας την ακόμα πιο γνωστή . Έτσι όσο ανεβαίνει η κατάταξη σας στα αποτελέσματα αναζήτησης τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες σας να αποκτήσετε νέους πελάτες και το σημαντικότερο; Χωρίς εσείς οι ίδιοι να κάνετε κάτι για αυτό!

Με απλά λόγια το Inbound Marketing με έναν εντελώς μαγικό τρόπο μπορεί να μεταμορφώσει τους πελάτες σε followers και υποστηρικτές που με την σειρά τους «διαφημίζουν» την δουλειά σας.

3 extra λόγοι που το inbound marketing βοηθά την επιχείρηση σας

-Πιο οικονομικό κόστος απόκτησης νέων πελατών.

-Προπληρωμένες αποκλειστικά υπηρεσίες . Πολύ χρήσιμο όταν δυσκολεύεστε να συγκεντρώσετε τα χρήματα σας

-Το inbound marketing είναι η καλύτερη στρατηγική SEO για να βγείτε πρώτοι στην Google.

Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά ένα καλαίσθητο site με κατάλληλο design και περιεχόμενο που θα βοηθά τους επισκέπτες σας να πάρουν αυτό που ακριβώς θέλουν, απλά και γρήγορα!

Τhat simple!

Share this Post:
κατασκευη ιστοσελιδας seo